3920 actieve gebruikers

Inloggen bestaande gebruiker
Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Dagelijkse test | Over groepen


Zes keer per week kun je bij Beter Bijbel een kleine test invullen. Daarmee test je je kennis en je steekt er vaak iets van op. 

 

 

Doe meer met je persoonlijke score

Er zijn tests op 3 niveaus. Elke test bestaat uit 4 vragen. Als je wilt, kun je meedoen op alle niveaus. Je score wordt opgeslagen en je kunt zes weken lang terugkijken naar de opgaven en jouw antwoorden. Je kunt ook oude tests invullen, tot maximaal zes weken geleden.

 

De pagina Scoreverloop laat zien wat in de afgelopen zes weken je score was en hoe je gescoord hebt ten opzichte van het gemiddelde van alle deelnemers. Jij bent de enige die jouw scoreverloop kan zien. Maar misschien wil je die score graag vergelijken met die van je vrienden of familieleden. Of missschien ben je docent en willen de leerlingen hun voortgang laten zien. Daar is de groepenmodule voor.

 

 

Groepenmodule

In april 2019 hebben we de groepenmodule toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om je score te vergelijken met vrienden, familie, collega's of klasgenoten. Dit kan uitsluitend als de betrokkenen daar zelf voor kiezen. Hoewel we ons best doen om het scorebord zo goed mogelijk in te vullen, kunnen aan de getoonde gegevens geen rechten ontleend worden.

 

De groepenmodule is nog enigszins in ontwikkeling. Je kunt al gebruikmaken van de module, graag zelfs, maar het kan zijn dat we op basis van ervaringen nog kleine veranderingen aanbrengen. Dan is de groepenmodule misschien tijdelijk niet beschikbaar. Heb je vragen of opmerkingen over de groepenmodule, gebruik dan de contactpagina.

 

Spring snel naar:

 

- Ik wil een groep aanmaken

 

- Ik wil mijn groep uitbreiden

 

- Ik wil mij aansluiten bij een groep

 

- Wat zie ik op het scorebord?

 

- Wat kan ik als beheerder instellen?

 

 

 

Een groep aanmaken

Wil je samen met andere deelnemers elkaars score vergelijken, spreek dan met elkaar af wie de groep gaat aanmaken. Hij of zij is de beheerder (admin) van de groep.

 

Ben je docent en wil je een groep maken met je leerlingen? Maak dan een groep aan en nodig de leerlingen uit. Kies er eventeel voor om zelf als admin niet zichtbaar te zijn in de groep. Daarmee voorkom je dat je alsmaar op de eerste plaats staat op het scorebord.

 

Hier staat wat je als beheerder moet doen om een groep aan te maken:

 

Groepen, maak groep

 • Ga naar de pagina Groepen.
  Je ziet daar die tabjes: mijn groepen / sluit aan / maak groep.
   
 • Klik op Maak groep.
  Je ziet een kort invulformulier.
   
 • Geef een groepsnaam van maximaal 15 tekens.
  Deze naam mag nog niet bestaan.
   
 • Geef aan, op welk niveau de groep gaat spelen.
  Als je wilt, kun je zelf op alle niveaus meedoen, maar de scorevergelijking binnen een groep kijkt maar naar één niveau.
   
 • Geef aan, in welke periode je elkaars score wilt bijhouden.
  Dit kun je later nog veranderen. Standaard staat hier een periode van ruim een jaar, met een startdatum van een week geleden.
   
 • Je bent beheerder (admin) van de groep. Geef aan of je zelf ook lid van de groep bent.
  - Bij een familie- of vriendengroep kies je dat je zelf ook lid van de groep bent.
  - Als je docent bent en je maakt een groep aan voor je leerlingen, kies je dat je zelf niet meedoet als lid van de groep, zodat je niet zelf in de top 10 belandt.
   
 • Vul tenslotte je eigen naam in, of de naam waarmee je in de groep te herkennen bent.
   
 • Klik op Maak de groep aan.
  Als de opgegeven groepsnaam al bestaat, krijg je dat de zien. Geef een andere groepsnaam op en druk opnieuw op Maak groep aan.

Je hebt de groep aangemaakt. Je ziet het overzicht "mijn groepen" met de groep(en) waarvan je lid of admin bent. Dat kunnen er meer zijn, maar misschien is het alleen de groep die je zojuist hebt aangemaakt.

 

 

Leden uitnodigen

Als de groep is aangemaakt, kan de beheerder leden uitnodigen om toe te treden tot de groep.

Iemand kan lid van de groep worden als hij/zij zelf al deelnemer is bij deze Beter-website.

 

groepen, adminpaneel

 • Klik op scorebord achter de groep die je wilt uitbreiden.
  Je ziet het scorebord van de groep. Daarover vertellen we meer onder het kopje 'het scorebord', verderop op deze pagina.
   
 • Klik op adminpaneel.
  Je ziet de uitgebreide variant van het scorebord van de groep. 
  Onder het scorebord zie je 'Deelnemers uitnodigen'. Daar staat de toegangscode die nodig is om lid van de groep te worden. Daaronder staat de tekst die je kunt gebruiken om deelnemers uit te nodigen.
   
 • Selecteer de uitnodigingstekst, kopieer de tekst en gebruik deze in je mailtje aan de familieleden, vrienden, klasgenoten of leerlingen voor wie deze groep bedoeld is.

Aansluiten bij een groep

Ben je uitgenodigd om toe te treden tot een groep? Heb je je al eens aangemeld en doe je al mee aan de dagelijkse test van Beter Bijbel? Dan kun je je eenvoudig aansluiten bij de groep waarvoor je uitgenodigd bent. Je kunt altijd weer zelf uit de groep stappen.

 

groepen, sluit aan

 • Heb je je nog nooit aangemeld bij deze Beter-website, doe dat dan eerst. Ga naar de aanmeldpagina. Als je aanmelding voltooid is, doe je de volgende stappen.
   
 • Kopieer de toegangscode uit de uitnodiging.
  Let op, dit is hoofdlettergevoelig. Gebruik kopieer (CTRL+C) en plak (CTRL+V) om de code foutloos over te nemen.
   
 • Ga naar de pagina Groepen.
  Je ziet daar drie tabjes: mijn groepen / sluit aan / maak groep.
   
 • Klik op Sluit aan.
  Je ziet twee invulvakjes.
   
 • Plak de toegangscode in het eerste vakje.
   
 • Vul in het tweede vakje je eigen naam in, of de naam waarmee je in de groep te herkennen bent.
   
 • Klik op Ik doe mee.

Hierna ben je lid van de groep. Je hebt toegang tot een scorebord waarop je de activiteit van de andere groepsleden kunt zien.

 

 

Het scorebord

Op het scorebord zie je de namen van de andere groepsleden.

 

groepen, scorebord

 

De beheerder van de groep is in sommige gevallen niet zichtbaar als deelnemer. Bijvoorbeeld als hij/zij de docent is. Op die manier kan de beheerder zelf niet in de ranglijst terechtkomen.

Als de beheerder wel lid van de groep is, staat er ADMIN in de rechterkolom achter zijn naam.

 

Deelname

Achter de namen zie je de dagen van de lopende week en je ziet welke groepsleden de test van deze dagen al hebben ingevuld.

Jouw gegevens staan op de gele regel. Als je op een van de dagen een test hebt overgeslagen, zie je "??". Klik daarop om meteen naar de betreffende test te springen. Als je oudere tests wilt inhalen, dan kan dat tot maximaal zes weken terug. De handigste weg daarnaartoe is de pagina Scoreverloop.

 

Score van de lopende week

Je ziet de score van de groepsleden, tenzij de beheerder van de groep dit geheel of gedeeltelijk heeft uitgeschakeld. In dat geval zie je alleen welke tests ze hebben ingevuld.

 

Algemeen en groepsgemiddelde 

Ook zie je een Algemeen gemiddelde (de gemiddelde score van alle deelnemers op dit niveau) en een groepsgemiddelde (de gemiddelde score per dag van alle groepsleden). Deze score wordt elk uur opnieuw berekend.

 

Totaalpercentage
In de kolom "totaal %" staat de gemiddelde dagscore, berekend over de periode die boven de kolom genoemd wordt. Dit is vaak een langere periode, bijvoorbeeld sinds het begin van het (school)jaar. De beheerder kan deze periode instellen.

 

Ingevuld

In de kolom "Ingevuld" zie je hoeveel tests de betreffende persoon heeft ingevuld. Na een aantal weken kan daar bijvoorbeeld "17/23" staan als dat groepslid 17 tests heeft ingevuld van de 23 tests die er in die periode geweest zijn.

 

Ranglijst

Als je de scores ziet, is er waarschijnlijk ook een rangorde zichtbaar: de hoogste score staat dan bovenaan.

Bij groepen groter dan 5 personen kan de beheerder ervoor kiezen om alleen de beste 5, 10 of 25 met score te vermelden. De andere groepsleden zijn dan zonder score zichtbaar en zijn alfabetisch gerangschikt.

 

Uit de groep stappen

Kruis aan 'Ik wil niet meer meedoen in deze groep.' en klik op 'Verlaat de groep'. Hiermee verwijder je jezelf uit de groep. Je persoonlijke score blijft gewoon bestaan, maar is niet meer zichtbaar in deze groep. Als je opnieuw wilt toetreden tot de groep, heb je de toegangscode weer nodig.

 

 

Het adminpaneel

De beheerder (admin) van de groep heeft op het adminpaneel een zelfde scorebord, maar met een paar extra mogelijkheden.

 

groepen, adminpneel gekozen

 

Download

Rechtsboven is een link 'download', waarmee je een samenvatting van de scores kunt downloaden als Excel-bestand. Afhankelijk van de software op je computer moet je vervolgens klikken op een aantal knoppen in pop-upvensters, bijvoorbeeld: Openen, Toestaan, Ja. Daarna heb je een Excel-bestand met scoregegevens. Je kunt de kolombreedte optimaliseren voor een mooi overzicht.

 

LID->ADMIN

Met deze knop geeft de beheerder een gewoon lid van de groep ook beheerdersrechten. Dit is bijvoorbeeld nodig als hij de adminrechten wil overdragen en daarna zelf de groep wil verlaten.

 

ADMIN->LID

Met deze knop verwijdert de beheerder de beheerdersrechten bij een groepslid. De beheerder kan dat niet bij zichzelf doen. Als een beheerder zijn rol wil overdragen, moet hij eerst een ander groepslid beheerder maken. Daarna kan de nieuwe beheerder de oude beheerder veranderen in een 'gewoon lid'.

 

Instellingen scorebord

De beheerder kiest hier of er een ranglijst is op het scorbord dat voor alle groepsleen zichtbaar is. De mogelijkheden zijn: geen ranglijst / top 5 / top 10 / top 25 / volledige ranglijst.

 

Tijdvak totaalscore

De beheerder stelt hier in, welke periode meetelt voor het totaalpercentage en het aantal ingevulde tests. Als de begindatum langer dan een jaar geleden is, worden mogelijk niet alle scores meegeteld, omdat deze gegevens ongeveer een jaar worden bewaard.

 

Alleen ingevulde tests ja/nee

Als de beheerder hier 'ja' kiest, kan een deelnemer af en toe een test overslaan zonder dat daarmee zijn score omlaag gaat.

Als de beheerder 'nee' kiest, telt een niet-ingevulde test alsof alle antwoorden fout waren. Dit heeft een negatief effect op de score.

 

Groep opheffen

Kruis aan 'Ik wil deze groep opheffen' en klik op 'Hef deze groep op. Pas op: hiermee wordt de groep onherroepelijk opgeheven!

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  

© 2015 - Martin van Toll Producties
en watzegtdebijbel.nl